Fruitbedrijf Kutschruiter - Koeling

Fruitbedrijf Kutschruiter - Koeling

Enkele jaren geleden is de koelhuis van Fruitbedrijf Kutschruiter BV uitgebreid naar 29 ULO koelcellen waar circa 3000 ton fruit in gekoeld kan worden. ULO staat voor ULTRA LOW OXYGEN. Dit wil zeggen dat wanneer de koelcel vol is, de celdeur wordt gesloten, het zuurstofgehalte teruggebracht wordt naar 1,2% en het CO2 gehalte naar 4%. Ook is het mogelijk om de appels en peren onder DCS voorwaarden te bewaren.


De temperatuur van de cel bij appels zal ongeveer worden teruggebracht naar 1 graden en bij peren naar -0.7 graden. Door deze methode kan Fruitbedrijf Kutschruiter BV de appels en peren een jaar rond bewaren met behoud van kwaliteit. Voornamelijk wordt het koelhuis gebruikt voor opslag en koeling van eigen geteelde appels en peren, maar ook is er voor u de mogelijkheid om u fruit te koelen bij Fruitbedrijf Kutschruiter BV. Zowel appels, peren maar ook onder andere aardbeiplanten en perkplanten kunnen bewaard worden. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact met Fruitbedrijf Kutschruiter BV opnemen.

Het laden en lossen gebeurt snel aan het laad- en losdock of direct bij de betreffende koelcel. Er zijn nauwelijks wachttijden. Het bedrijf beschikt over het juiste interne transport om de klant goed en snel van dienst te zijn. Een goede service is aanwezig!

Meer over Fruitbedrijf Kutschruiter BV